Vgradnja strojne opreme

Zamenjamo vam okvarjeno ali zastarelo strojno opremo (grafična kartica, pomnilnik, optična enota, procesor, napajalnik, monitor) ter ostale kartice in komponente. Storitev vključuje tudi zamenjavo gonilnikov in čiščenje prahu iz računalnika.

Zamenjava matične plošče

Zamenjava osnovne plošče je ločena storitev, saj je v ceno vključena tudi ponovna namestitev operacijskega sistema in gonilnikov. Pogosto menjava matične plošče potegne za seboj tudi menjavo procesorja ali pomnilnika.

Zamenjava trdega diska

Zamenjava trdega diska (ali SSD diska) običajno vključuje tudi kloniranje operacijskega sistema iz starega diska ali pa novo namestitev sistema, če starega ni več mogoče klonirati. Pri kloniranju ne izgubite nobenih podatkov ali nastavitev sistema.

Priklop in nastavitev zunanjih naprav

Priklopimo vam vse zunanje naprave (zunanji trdi disk, tiskalnik, skener, fotoaparat,…). Namestimo vse potrebne gonilnike in nastavimo delovanje naprave po vaših željah. Vse priključene naprave tudi testiramo, da delujejo po pričakovanjih.

Čiščenje prahu

Računalnik odklopimo in spihamo ter očistimo prah v notranjosti. Čiščenje se običajno izvaja na vsakih nekaj mesecev, odvisno od prašnosti prostora. Brez rednega čiščenja lahko pride do težav s pregrevanjem ali do okvare ventilatorjev in nenazadnje tudi komponent.

Ob vsaki diagnostiki ali menjavi komponent na naši lokaciji opravimo brezplačno čiščenje prahu v notranjosti računalnika.

Ojla, kako lahko pomagamo ?