Vse prevečkrat se zgodi, da stranka zaradi lastne napake ali programskih težav ostane brez dragocenih podatkov in ob tem nima varnostne kopije. Lahko gre za fotografije, dokumente, emaile, videoposnetke ali druge oblike podatkov. Običajno je mogoče večino izbrisanih podatkov obnoviti nazaj. Za to ob izgubi podatkov ne odlašajte in nas čimprej kontaktirajte.

Po ugotovitvi izbrisa podatkov nemudoma prenehajte z uporabo računalnika, ga izklopite in nas kontaktirajte !

Dalj časa ko uporabljate računalnik po izbrisu podatkov, manjša je verjetnost uspešne obnovitve izbrisanih podatkov. Včasih lahko datoteke tudi pomotoma izbrišete. Čeprav jih v košu več ne najdete jih je še mogoče obnoviti.

Reševanje podatkov lahko izvedemo iz trdih diskov, SSD diskov, USB spominskih ključev ter spominskih kartic.

Pred izvedbo reševanja podatkov se z vami posvetujemo in opravimo grobo analizo. Na podlagi te lahko ocenimo uspešnost reševanja izgubljenih podatkov. Med obnovo podatkov spoštujemo vašo zasebnost in obnovljenih podatkov ne pregledujemo, ampak to storite sami. Zaradi časovne zahtevnosti (tudi do par dni in več) se reševanje izbrisanih podatkov (recovery) izvaja pri nas.

Običajno je celoten postopek obnove zaključen v 1-7 dneh.

Osnovna cena za nezahtevno reševanje iz trdega diska se prične pri 70 € z DDV.

Najboljša preventiva pred izgubo podatkov je redna izdelava varnostnih kopij vseh najpomembnejših podatkov. Za izdelavo in hrambo varnostne kopije lahko poskrbimo tudi mi !

V primeru težjih okvar trdih diskov in drugih spominskih medijev se obrnemo na specializirano podjetje za reševanje podatkov. Strošek je običajno visok (400 €+).

Ojla, kako lahko pomagamo ?