Še tako sodobna in napredna računalniška oprema vam ne pomaga, če je ne znate učinkovito uporabljati. In tudi za to poskrbimo v podjetju MAT3. Izvajamo različna splošna izobraževanja o uporabi interneta, elektronske pošte, pisarniškega paketa, o osnovah operacijskega sistema itd. Po dogovoru se je mogoče dogovoriti tudi za izobraževanje izven začrtanih paketov, seveda v okviru naših zmožnosti.*

To izobraževanje je namenjeno vsem tistim, ki se z internetom srečujejo prvič. Izobraževanje vključuje kratko predstavitev delovanja interneta, prikaz uporabe spletnega brskalnika in iskalnikov, navigacijo po spletnih straneh in iskanje informacij v internetu. Seveda je tekom celotnega izobraževanja zaželjeno, da čim več sprašujete.

Izobraževanje vključuje prikaz dela z elektronsko pošto, od uporabe lokalnega poštnega odjemalca po vaši izbiri, do dostopa do spletne e-pošte. Naučite se pregledovati in pošiljati e-pošto, odpirati in pošiljati priponke v sporočilih, opozorimo vas na nevarnosti e-pošte in prejetih priponk ter prisluhnemo vašim vprašanjem.

Izobraževanje je namenjeno osnovnim veščinam pri uporabi pisarniškega paketa Microsoft Office ali OpenOffice. Pokažemo vam osnovno urejanje dokumentov, izdelavo preglednic ali predstavitev. Na podlagi tega znanja boste lahko kasneje samostojno napisali dopis ali drug dokument, izdelali preglednico, ki sama posodablja vnose v poljih ali naredili dobro predstavitev za prikaz na zaslonu ali projektorju.

S tem izobraževanjem vam predstavimo osnove operacijskega sistema (Windows, Linux, Mac OS). Pokažemo vam osnovno navigacijo po sistemu, osnovno delo z datotekami in datotečno strukturo na disku (shranjevanje datotek, ustvarjanje map, spreminjanje nastavitev OS…), uporabne programe sistema ter seveda sproti odgovarjamo na vaša vprašanja.

Skupaj se sprehodimo skozi svet spletnih nakupov, pokažemo vam vse klasične korake pri spletnem nakupu in vas opozorimo na vse pasti takih nakupovanj. Če želite lahko skupaj ustvarimo PayPal in eBay ali kakšen drug račun. Račun vam tudi pravilno nastavimo, tako da je pripravljen na nakupe. Pokažemo vam tudi, kako na internetu s kreditnimi karticami varno nakupovati in kako sodelovati v spletnih dražbah.

Poleg naštetega se lahko odločite tudi za individualno računalniško izobraževanje – izobraževanje po meri. Namenjeno je vašim vprašanjem in tematikam, ki vas še posebej zanimajo. Posvetimo se lahko tudi drugim napravam (TV, tiskalnik, fotoaparat, tablični računalnik, pametni telefon…). Lahko vam pomagamo pri prvih korakih v digitalni fotografiji, pri obdelavi fotografij, pri povezavi računalnika s TV-jem, priklopu igralne konzole itd.

Vsako izobraževanje je individualno in zato prilagojeno vašim željam ter vašemu predhodnemu znanju. Ti paketi naj služijo samo kot osnova.

V splošno izobraževanje ne sodijo napredni računalniški programi, kot sta na primer Adobe Photoshop ali Autocad.

V teh “Corona” časih je mogoče izobraževanje izvajati tudi na daljavo preko interneta.

Ojla, kako lahko pomagamo ?