Reševanje in obnova izgubljenih podatkov

Vse prevečkrat se zgodi, da stranka zaradi lastne napake ali programskih težav ostane brez dragocenih podatkov in ob tem nima varnostne kopije. Lahko gre za fotografije, dokumente, emaile, videoposnetke ali druge oblike podatkov. Običajno je mogoče večino izbrisanih podatkov obnoviti nazaj. Za to ob izgubi podatkov ne odlašajte in nas čimprej kontaktirajte.

Po ugotovitvi izbrisa podatkov nemudoma prenehajte z uporabo računalnika, ga izklopite in nas kontaktirajte !Dalj časa ko uporabljate računalnik po izbrisu podatkov, manjša je verjetnost uspešne obnovitve izbrisanih podatkov. Včasih lahko datoteke tudi pomotoma izbrišete. Čeprav jih v košu več ne najdete, jih je še mogoče obnoviti.

Reševanje podatkov lahko izvedemo iz trdih diskov, SSD diskov, USB spominskih ključev, spominskih kartic in iz CD/DVD medijev.

 obnova-podatkov

Resevanje-podatkov

Pred izvedbo reševanja podatkov se z vami posvetujemo in opravimo grobo analizo. Na podlagi te lahko ocenimo uspešnost reševanja izgubljenih podatkov. Med obnovo podatkov spoštujemo vašo zasebnost in obnovljenih podatkov ne pregledujemo, ampak to storite sami. Zaradi časovne zahtevnosti (tudi do 10h in več) se reševanje izbrisanih podatkov (recovery) izvaja pri nas. Za prevzem in dostavo trdega diska ali računalnika poskrbimo mi. Običajno je celoten postopek obnove zaključen v 1-5 dneh.

Najboljša preventiva pred izgubo podatkov je redna izdelava varnostnih kopij vseh najpomembnejših podatkov. Za izdelavo in hrambo varnostne kopije lahko poskrbimo tudi mi !
V primeru težjih okvar trdih diskov ter drugih spominskih medijev se morate obrniti na specializirano podjetje za reševanje podatkov. Strošek je običajno visok.

 

Rešujemo tudi izbrisane podatke iz Android in iOS (Apple) delujočih pametnih telefonov (notranji pomnilnik), iz kartice pa tudi če je naprava nedelujoča. Tako reševanje običajno traja od 1-2 dni. Za točne informacije nas kontaktirajte.