Omrežja in internet

Storitve omrežja in interneta vključujejo vzpostavitev internetne ter mrežne povezane med računalniki v domačem omrežju ali mreži v podjetjih. Svetujemo vam pri izbiri najprimernejše mrežne opreme za vaše potrebe, nastavimo povezavo do interneta preko modema in routerja (žično in brezžično) ter diagnosticiramo težave v omrežju ali pri povezavi do interneta. V ta sklop spadajo tudi napredne povezave brezžičnega (ali žičnega) omrežja med dvema ali več routerji (Bridge, Wireless Repeater, dostopne točke …), kot tudi vzpostavitev VPN povezav preko interneta med dvema ločenima lokacijama.

 

Svetovanje pri izbiri mrežne opreme

Svetujemo vam pri izbiri primerne mrežne opreme, od UTP kablov, pa do zadnjega mrežnega stikala ali routerja. Na podlagi vaših želja in zahtev predlagamo primerno opremo za žično ali brezžično povezljivost.

Priklop računalnikov na internet

Vzpostavitev internetne povezave in nastavitev modema/routerja ter priklop vseh naprav na omrežje (računalniki, tiskalnik, trdi diski,...). Priklop je lahko žičen ali brezžičen. Priskrbi se tudi vso potrebno opremo.

Vzpostavitev brezžičnega omrežja in zaščita z geslom

Vzpostavitve brezžičnega (Wi-Fi) dostopa do omrežja in interneta preko usmerjevalnika (routerja) ter zaščita povezave z geslom. Geslo nudi varnost pred nepooblaščenim povezovanjem v vaše omrežje.

Popravilo omrežja

Diagnosticiramo težavo nedelovanja omrežja in stopimo v stik s ponudnikom interneta, če je to potrebno. Včasih je lahko vzrok nedelovanja interneta tudi na strani ponudnika in ne nujno v vašem omrežju.

 

 

 

Cenik storitev

 

 

 

Vprašajte nas